„Вече сме грамотни!“ – Iа клас

На 20.03.2018 г. с учениците от Iа клас при ОУ “Гео Милев“, с. Белозем се проведе Празник на буквите. Първокласниците с весело настроение представиха забавен рецитал за буквите. С този незабравим празник те отбелязаха края на седеммесечния период, изпълнен с трудности и радости при изучаването на тридесетте букви от българската азбука, за да се поздравят в края на периода с вълшебните думички „Ние сме грамотни“.

Децата с артистичност и увереност показаха наученото в първите месеци като истински ученици, с което впечатлиха родителите, близките и всички гости. Гост на тържеството беше госпожа Роза Георгиева – главен учител при ОУ “Гео Милев“, която се радваше на техните знания и умения.

С много трепет и вълнение учениците от Iа клас прочетоха народните мъдрости, записани на листенцата, които окачиха на дървото и го нарекоха „Дървото на мъдростта на Iа клас“.

Пред всички гости в приказна обстановка и детска еуфория оживяха приказните герои: Пипи дългото чорапче, Патилан, Зайо Байо, Козлето, Вълкът, Червената шапчица, Ловецът, Кума Лиса, Ежко Бежко, Баба Меца, Богданка и др.

Освен артистичните си заложби първокласниците показаха пред любимата си публика своите танцувални умения, като представиха танца „Продавач на цветя“.