Виртуален празник на буквите

„Ние вече сме грамотни!“ – се похвалиха днес първокласниците от ОУ „Гео Милев“ в пловдивското село Белозем. Празникът на буквите се състоя във виртуалната класна стая на първолаците.

Вълнуващото тържество децата и родителите им ще помнят цял живот, защото проведоха своя „Празник на буквите“ не в училище, а пред компютъра, таблета или телефона. Те се разделиха със своето букварче и показаха, че не само са готови да четат от читанката, но знаят стихчета, могат да решават езикови задачи, да редактират текст, да отгатват гатанки.

„Не беше лесен пътят, който извървяхме заедно с децата, с техните родители и близки, но най-важното е, че успяхме! Усилията, които положихме дадоха резултат и с гордост можем да кажем, че децата ни вече са грамотни! И не само го казахме, но и го показахме! За всички положени усилия, всеки първокласник получи грамота, която да напомня, че с упоритост може да постигне всичко“, съобщиха от училището.

Родителите и директорът на училището Диана Генова се включиха с емоционално обръщение към децата. Всяко дете с ръчички показа сърчице на своите съученици, родители и учители.