Конкурс „В очакване на Коледа“

Национален конкурс за изработка на кукла по инициатива на   Сдружение „УСМИВКА“ Бургас в партньорство  с  Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985г.“ и  под патронажа на Заместник Областния Управител на Бургаски регион г-жа Севдалина Турманова,

За четвърта поредна година се организира Национален  конкурс  „В очакване на Коледа“  за изработка на автентична кукла, кукла-ангел или кукла по избор.

Условия на конкурса:

  • Могат да участват деца от 6 до 14 години.
  • Куклите може да бъдат изработени от следните материали – плат, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло, дантели и др.  Тази година няма да се оценяват кукли изработени от хартия.

Творбите ще бъдат оценявани от жури в 3-категории за:

  • 1-ва награда – „Най-стилна кукла“
  • 2-ра награда – „Най-автентична кукла“
  • 3-та награда – „Най-оригинална кукла“

Изработените  кукли можете да изпращате от  10.11.2017г. до 10.12.2015г. на адрес:

гр. Бургас к-с “Меден рудник“ бл.425, Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985г.“ за конкурса за кукли.

или        гр. Бургас ул“Янко Комитов „ 4 за Сдружение „УСМИВКА“ за конкурса за кукли

Всяка кукла трябва да е съпроводена с етикет, на който да са описани, местонахождение, адрес, трите имена на автора на творбата, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

За победителите в конкурса ще има награди, а за всички участници  грамоти и сетификати  , които ще им бъдат изпращани по електронен път.

ВАЖНО!

Творбите няма да се връщат и след приключване на конкурса ще бъдат разпродадени в Благотворителен базар. Средствата от продажбата в базара ще бъдат използвани за деца , чиито семейства са пострадали при наводнението през месец  октомври 2017г. в Община Камено. Така ще подкрепим  инициативата „Подари Коледа на дете,  за да има  повече  усмихнати очички“!

Друга част от куклите ще бъдат дарени на деца от социални домове и общински жилища в подкрепа на кампанията  .

Официалното награждаване ще се състои на 18.12.2017г. в сградата на Областна администрация Бургас!