Конкурс „Животът на един щъркел“

За поредна година ОУ „Гео Милев“, с. Белозем организира конкурс за рисунка на тема „Животът на един щъркел“.

ОУ „Гео Милев“, с. Белозем,  Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи“ в европейското село на Белия щъркел, с. Белозем,  кметство с. Белозем, Федерация на природозащитните сдружения  „Зелени Балкани“

обявяват

МЕЖДУНАРОДЕН  КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

на тема:

„Животът на един щъркел“

РЕГЛАМЕНТ

I. Цел

Целта на конкурса е насърчаване на децата за творческа и индивидуална изява. Да открива, популяризира и подпомага развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция в областта на изобразителното изкуство.

II. Изисквания

Условия за участие:

 1. Право на участие в конкурса имат деца и ученици от 5 до 18-годишна възраст от училища, извънучилищни звена, читалища, клубове, школи и др.
 2. Рисунките да бъдат по един брой за автор.
 3. Формат 35/50
 4. Техники – ограничения няма.
 5. На гърба на всяка рисунка да има следната информация:
 6. Трите имена на детето/ученика;
 7. Възраст;
 8. Адрес, телефон на учебното заведение/школа, клуб или на ученика;
 9. Име на преподавателя;
 10. E-mail за кореспонденция
 11. Класирането ще се извърши в три възрастови групи

Първа възрастова група – от 5 до 9 години

Втора възрастова група – от 10 до 14 години

Трета възрастова група – от 15 до 18 години

 • Рисунките не се връщат

Краен срок за изпращане на творбите: 24 април 2021 г.

Награди:

Три големи награди в трите възрастови групи и награди за второ и трето място в трите групи. Участие на победителите в специално събитие по време на Фестивала на Белия щъркел в с.Белозем, който традиционно се провежда през м. май всяка година.

Най-добрите рисунки ще бъдат представени на изложба по време на фестивала.

Специални награди, осигурени от ОУ „Гео Милев” с. Белозем, Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи”  и Федерацияна природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.

Отчитането на конкурса ще бъде оповестено през м. май 2021 г. по време на фестивала на Белия щъркел в с. Белозем и в сайта на ОУ „Гео Милев“, с. Белозем

Всеки участник трябва да попълни и изпрати следните материали:

 • Апликационна форма (word) – попълнена в Times New Roman – 12.
 • Декларация за съгласие на родителите (pdf.) – да се разпечата, подпише, сканира и изпрати обратно на посочения мейл адрес;
 • Апликационната форма и декларацията за съгласие на родителите се изпраща на мейл адрес: soubelozem@abv.bg
 • Оригиналните рисунки да се изпращат по пощата на адрес: с. Белозем, обл. Пловдив,  ул. „ Родопи” № 40, ОУ „Гео Милев”. 
 • 1 любими снимки на участника, необходими за представянето на сайта и страницата на училището (jpg. или png.)

За контакт и повече информация:

Диана Генова, тел.: 0894 67 48 06, e-mail: soubelozem@abv.bg

Успех!

Необходимите документи може да изтеглите от тук:

РИСУНКИ 2021 ГОДИНА

При нас пристигна първата рисунка за конкурса „Животът на един щъркел“, организиран от ОУ „Гео Милев“, с. Белозем!Рисунката е нарисувана от Даяна Ангелова Кроснева на 5 год от ПГ към БУ „Христо Ботев“ – гр. Торент, Испания. Пожелаваме успех на малката ни участничка!

Даяна Кроснева, 5 години, Испания

Пресияна Пенчева е родена на 16.11.2015 година в гр. Плевен. От 2019 година посещава редовно Детска градина „Слънце”в гр. Левски. През настоящата учебна година печели сребърен медал  в състезание Многознайко-  „Обичам да смятам” II кръг. Освен към математиката Пресияна има интерес и към изобразителното изкуство. За първи път участва в конкурс за детска рисунка с творбата „Белоземски щъркелници”.

ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА В ОУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“, ГРАД ПЛОВДИВ

Подготвителната група е създадена преди 10 години в ОУ ”Д-р Петър Берон”, гр. Пловдив. В нея се обучават 24 деца на възраст 5 и 6 год. Групата е полудневна. Не се помещава в основната сграда на училището и това е един от плюсовете. Самостоятелна, с две големи стаи , санитарен възел, гардеробна, интерактивни дъски, компютър

 Подготвителната група възпитава адаптивни и любознателни личности в условията на постоянни социални, икономически и технологични промени на 21 век. Ключовата дума за успех са да създаваме и обучаваме ученици с креативност, работа в екип , критично мислене и комуникативност, дигитална и техническа грамотност.  

Децата от групата са много инициативни, обичат изявите и тържествата, участват в конкурси и олимпиади, които са характерни за тази възраст всяка година.

Въпреки епидемиологичната обстановка в страната детското желание за изяви и участие не спира. До момента участват с рисунки на : Национален конкурс за рисунка „Рецептите на баба”, организиран от Асоциацията за развитие на изкуствата, конкурс „Картичката за мама”, от Издателство Просвета за международния ден на жената, конкурс –национална изложба „Свети Трифон Зарезан”. С огромно желание и с хъс за победа за първа година взимаме участие и в Международния конкурс за детска рисунка „Животът на един щъркел”.

Четвърта А група на ДГ „Осми март“ – гр. Пловдив 

Казвам се Невена и съм от гр. Пловдив.

На 7 години съм и ходя в ДГ “Осми март“ в  4А група. Там играем и учим интересни неща за природата и животните. Имам братче на име Влади, който е на 4 годинки. Обичам да рисувам, да танцувам и да пея. С братчето ми Влади често играем на различни игри. Много обичам и игрите в парка с приятелите ми от детската градина.

Казвам се Ирина Ивайлова Куюмджиева

Скоро ще стана на 7 години. Живея в град Пловдив с мама и тате. Обичам да плувам, да карам колело и ролери. Обичам да си играя с моите приятели -Цвети, Мони, Вени, Краси и Кали. През есента ще бъда ученичка. Обичам да ям бананов кекс с кисело мляко. Любимият ми филм е „Сам вкъщи“, както и за мечето Падингтън. Много ми харесва да правя картички, да рисувам и смятам.

Казвам се Калина Костадинова Атанасова.

Родена съм на 28.10.2014 г. в град Пловдив. През 2017 г.бях приета в ДГ “Осми март“, която посещавам и до днес. В моята детска градина получавам много знания, придобивам умения, пея, танцувам и играя с добри приятели. Обучават ме и ме възпитават прекрасни преподаватели, за което много им благодаря. Аз съм ученолюбиво и любознателно дете, обичам да пея и танцувам, но най-много обичам да рисувам.

Казвам се Виктория Николаева Папазова, на 6 години от град Пловдив. Възпитаничка съм на ДГ “Осми март“. През свободното си време обичам да карам колело, ролери и тротинетка, ако времето е хубаво. Също така обичам да гледам телевизия. Имам по-малко братче на име Мартин, което много обичам, но и много се караме. Интересни са за мен птиците и природата, а любимото ми занимание  е да рисувам.

Аз съм Тодор Хаджимински и съм почти на 7 години.

Живея в град Пловдив. Уча в детска градина „Осми март“ и съм в 4А група. Моите учителки се казват госпожа Бойчева и госпожа Димитрова. От тях научавам много интересни неща за животните – къде живеят, с какво се хранят, как да се грижим за тях. Тази година ми предсои да започна 1 клас в училище. Много обичам да рисувам, също така да играя и футбол.

ОУ „В. И КР. ТЮТЮНДЖЯН“, ГРАД ПЛОВДИВ

Щастливи сме, че се включихме в тази изключително интересна и творческа инициатива, която ни провокира, да открием образа на щъркела, претворен в българската детска литература и да пресъздадем образите в рисунки.

Казвам се Ануш Тахмизян и съм на 11 г. Обичам да рисувам и да свиря на пиано. Харесвам Древногръцката митология и книгите свързани с нея. Уча в ОУ „ Виктория и Крикор Тютюнджян”. Любимите ми предмети са математика, български език и литература, изобразително изкуство, физическо възпитание и история.

Име на творбата:” Лисица и щъркел”, рисунка по мотиви от едноименната приказка на Ран Босилек.

Казвам се Габриела Багдасарян.

На 11 години съм и съм родена на 1 юни 2009 г. Обичам да рисувам и да карам велосипед. От осем години тренирам плуване. Също така много обичам да готвя. Уча в ОУ „ Виктория и Крикор Тютюнджян”  и съм в 5 а клас.  Вече имам няколко медала от участия в турнири по плуване и състезания с велосипеди.

Име на творбата: „ Старият щърк”, илюстрация по разказа на Константин Константинов.

Името ми е Мишел Кюркчиян. Родена съм на 13 декември 2009 г. в гр. Пловдив. Любимите ми занимания са рисуване, гимнастика и танци.

Име на творбата: „ Щъркелово ято”, по мотиви от съчинението на Михаела Пенсова.

Името ми е Розмари Пивазян. На 11 години съм. Живея със семейството си в град Пловдив. Уча в ОУ „ Виктория и Крикор Тютюнджян” . Обичам много, да рисувам и да танцувам.

Име на творбата: „ Старци”, илюстрация по мотиви от разказа на Емилиян Станев.