Математическо състезание „Малкият принц“

Единадесетото издание на Математическо състезание „Малкият принц”, което ще се проведе на 29 април, от 10:00 до 12:00 часа, е посветено на 20 годишнината от създаването на Българската асоциация на частните училища и за първи път ще се проведе паралелно и в други населени места.

Празникът за любителите на математическите знания може да бъде организиран във всяка образователна институция извън град Варна, регистрирана за провеждане на Математическо състезание “Малкият принц”

Регистрация за участие

В състезанието могат да вземат участие деца от Подготвителни групи/класове и ученици І – ІV клас за учебната 2016-2017 година. Математическите и логически предизвикателства са насочени към разкриване на детската креативност, въображение и творческо мислене. Задачите са съобразени с изучаваното към момента учебно съдържание по математика за съответната възрастова група и са обединени от тематиката на “Малкият принц”.

Класирането ще бъде обособено в две категории: регионална – за всички участници, явили се на състезанието в училище “Малкият принц” и дистанционна – за явилите се в други образователни институции. Призьорите ще получат медали, сертификати, предметни награди и изненади, както и ваучери за посещаване на Лятно училище “Малкият принц“ и школите “Математика” “Фоточетене“, “Суперпамет“, “Интелект“, “Мозъчни карти“.

Oще информация за състезанието

Регламент