Национална седмица на четенето

Започнахме Националната седмица на четенето (09.12.2019 г. – 13.12.2019 г.)  с проучване нагласите на учениците чрез анкетата „Чета, защото….“ в 4 – 7 клас.

Същият ден проведохме тематична родителска среща с родителите на децата от ромски произход на терен със съдействието на регионалния координатор. Говорихме за ползите от училището, необходимостта от грамотност.

Във вторник продължихме визитите при петокласниците от община Раковски. Втората ни сбирка бе ОУ „Христо Смирненски“, град Раковски. Бяхме посрещнати изключително гостоприемно и с интерес. Оставихме нашата „пътуваща библиотека“, обогатена с още книги от учебната програма на пети клас.

Вълнуващо и затрогващо бе посещението ни в ДГ „Синчец“, с. Белозем. Децата от четвърта подготвителна група ни очакваха с нетърпение. В захлас изслушваха откъсите от приказки, познаха заглавието и разказаха продължението по свой детски и неповторим начин. Поздравиха ни с песен, стихотворение и безброй детски усмивки, когато им подарихме книжки с пожелание за вълшебно пътешествие в света на книгите.

Четвъртък бе тематично оформен ден – започнахме с инициатива в подготвителните групи в нашето училище – „Мама чете приказки в ПГ“.  След обяд в ГЦДОУД  гост беше първият родител от кампанията „Да завършим деня с приказка“.

Ученици в петъчния ден представиха свои творения от „Работилница за творческо писане“. С интерес деца и учители разгледаха обобщените резултати от анкетата „Чета, защото…“.

Разбира се, проверихме и дали учениците от ОУ „Христо Смирненски“ са прочели книгите от пътуващата ни библиотека. Приятни изненади ни очакваха от чудесните петокласници – не само че разказаха всяка книга, но и запознаха с любимата книга на класа и ни подариха мисли за книгата и четенето.

„Пътуващата ни библиотека“ продължава към следващата си спирка. Коя ли ще е тя?

Очаквайте ни!