Учениците от ГЦДОУД отбелязаха седмицата на детската книга

ГЦДОУД 1 клас

На 12.04.2024 г. във връзка със седмицата на детската книга учениците от ГЦДОУД 1 посетиха библиотеката, етнографската експозиция и информационния център на Белия щъркел. Децата бяха запознати с информация от Нонка Гайдаджиева кога е създадена библиотеката, как могат да станат читатели в нея и защо е важно да четат. Госпожа Елена Узунова им разказа за вещите в експозицията и подари диплянки с информация за щъркелите в Белозем.

ГЦДОУД 2 клас

В седмицата на детската книга учениците от ГЦДОУД 2.1 и 2.2 четоха приказки и скоропоговорки. Децата си припомниха историите на любими герои и се упражниха в правилното изказване на скоропоговорките.

ГЦДОУД 3.1

Учениците от ГЦДОУД 3.1 отбелязаха седмицата на книгата, като посетиха децата от първи клас. Прочетоха приказката ,, Зайчето, което от никого не се боеше“. Първокласниците отговаряха на гатанки на третокласниците. За успешното си представяне получиха книгоразделители.

ГЦДОУД 4.1.

Учениците от ГЦДОУД  4.1 отбелязаха седмицата на детската книга, като прочетоха, разказаха и представиха на съученици си своите любими книжки и автори.

ГЦДОУД 4.2.

Във вълшебния свят на приказките, където думите стават живи и приключенията са безкрайни,  учениците от ГЦДОУД 4.2 представят своята аудио книга за седмицата на четенето.

ГЦДОУД 5

Учениците от ГЦДОУД 5 в часа по „Занимания по интереси“, за да отбележат Международния ден на детската книга, се впуснаха в едно предизвикателство. Те направиха саморъчно книжки и в тях написаха пословици и поговорки, които знаеха от изучените приказки . Задачата не беше много лесна, но беше много интересна!

ГЦДОУД 6

По време на целодневната организация на учебната дейност, учениците от шестите класове отбелязаха Международния ден на детската книга. Вили Савова и Ивелина Караиванова представиха две презентации на тема: ,,Принцът и просякът“ от Марк Твен и ,,Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

ГЦДОУД 7

Учениците от ГЦДОУД VII отбелязаха Международния ден на детската книга, като прочетоха любими книги от детството и слушаха приказки от дигитално устройство.