На гости са ни … приказни герои

И детските книги празнуват. Празникът се отбелязва от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни най-популярните приказки на всички времена. На 2 април, Международният ден на детската книга се отбелязва в цял свят.

И в нашето училище отбелязахме Деня на детската книга – 2 април. Но много интересен и нетрадиционен начин. Поканихме на гости и посрещнахме известни герои от детски книжки. Червената шапчица, Котаракът в чизми, Хитър Петър, Пипи дългото чорапче бяха на гости на учениците от начален етап.

Червената шапчица посети най-малките – първокласниците. Разказа им за своята среща с вълка и премеждията на нейната баба. Децата слушаха с интерес, задаваха въпроси, подариха на любимата героиня много букети с цветя за нейната баба. Изпратиха я с прегръдки и обещания за нови срещи.

На гости на второкласниците беше Котаракът в чизми – герой, който провокираше любопитството на децата, задаваше им интересни въпроси, за да разбере дали познават неговата приказна история.

Третокласниците пък се насладиха на интересните истории на Хитър Петър. Една, втора, трета… на никого не му се искаше да свършват истории на любимия приказен герой. С обещания за нови срещи и автографи приключи срещата. И с надеждата всички приказни герои да посетят любознателните третокласници.

Пипи Дългото чорапче и нейните лудории! Четвъртокласниците бяха запленени от нейните истории. На никого не му се искаше да свършва тази незабравима среща!