Онлайн списание „Щъркел“

В края на месец август, когато се провежда Международният Християнски фестивал, който се състои в с. Белозем, при нас в училище дойде г-жа Маргарита Друмева – редактор на онлайн списание „Щъркел”. Тя ни разказа за  социалния проект „Щъркелите” и ни предложи да се включим в него. Учениците от седми клас с радост приеха да пишат за списанието. Техен ръководител в новото начинание стана г- жа Мария Благоева, учител ЦДО в ОУ „Гео Милев”,  с. Белозем. Първата ни статия в списанието излезе на 10.09.2017 г. и имаше за цел да представи визията на училището ни.

По време на ежегодния събор – родова среща, нашето училище имаше щанд с био продукти, отгледани с много любов от децата. След това излезе и втората ни статия в списанието, посветена на представянето ни на събора, чийто автор беше Маргарита Кръстева – ученичка в 7 а клас, която публикува и свое есе за щъркелите.   По същото време излезе и статията на Габриела Русинова ученичка в 7 а клас, която отразяваше 21 септември – световен ден на мира. Така нашите училищни инициативи стигаха до всички, чрез онлайн списание „ Щъркел”.

През месец октомври в часовете занимания по интереси наш гост беше отец Елко, свещеник в католическата църква в с. Белозем. Той ни разказа за вярата, за доброто, за сътворението на света. „Час по вероучение” така нарекохме този час. След него излезе и следващата ни статия в списанието, автор беше Ивелина Димитрова –ученичка от 7 б клас.

В началото на месец ноември с ученици от пети, шести  и седми клас се проведе зелено училище в град Калофер под надслов „По стъпките на Христо Ботев”. На първи ноември посетихме паметника на Христо Ботев, поднесохме цветя и рецитирахме стихотворения от възрожденския автор. След завръщането ни в с. Белозем отново излезе статия на Маргарита Кръстева в списание „Щъркел”. Така сътрудничеството ни със списанието се задълбочи.

В средата на месец ноември г – жа Маргарита Друмева , редактор на онлайн списание „Щъркел” ,  се обади и ни покани да вземем участие на финално събитие по проект УЧЕНИЧЕСКО ОНЛАЙН СП. „Щъркел”, финансиран от столична програма КУЛТУРА, 2017 г.

На 25.11.2017 г. три ученички от нашето училище – Маргарита Кръстева, Ивелина Димитрова и Габриела Русинова и тяхната ръководителка г – жа Мария Благоева поеха към град София. Там те се включиха в едно невероятно събитие, изпълнено с песни, рецитали, много детска глъч и весело настроение. Децата  представиха своето училище „Гео Милев” с. Белозем, прочетоха свое есе и раздадоха на публиката книжки с произведения на наши ученици. След мероприятието разгледахме София, посетихме народното събрание, руската църква, храм „Св. Александър Невски”.