Откриване на учебната година

15 септември 2017 година

В 9 часа училищният звънец събра ученици, учители, родители и гости за откриване на 2017/ 2018  учебна година. Гости на тържеството бяха:  г–жа Бакова – заместник-кмет на община Раковски, г-н Иван Тачев, кмет на с. Белозем, г-жа Снежина Костадинова, секретар на Народно читалище „Просвета”, с. Белозем, г-жа Мария Джатова, председател на Училищното настоятелство и много родители.

Благослов за новата учебна година отправи  отец Елко Терзийски  от енория „Св.Франциск”. След приветствието на г-жа Генова, директор на училището, поздравителен адрес за началото на новата учебна година от името на г-н Павел Гуджеров – кмет на община Раковски прочете г-жа Бакова.

За първокласниците, които с нетърпение очакват да влязат в училище и да се срещнат със своите учители, бяха подготвени много подаръци:

– Главна Дирекция Национална полиция предоставя брошури за безопасно поведение на децата.

  • Училищното настоятелство – наръчник от Асоциация „Родители”.

–  Търговска верига КООП, с. Белозем подари на всеки малък ученик по една тетрадка и един химикал.

Развълнуваните родители на първокласниците отправиха своите пожелания чрез г-жа Евелина Терзиева, а децата показаха, че са готови за училище с песни и стихотворения.

Изненада за всички бе появата на Пипи Дългото чорапче, която каза: „Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.“,                пожелавайки на всички с усмивка да прекрачат училищния праг.

По традиция първи влязоха първокласниците, водени от класните ръководители г-жа Й. Минчева и г-жа П. Джатова. Бяха посрещнати с пита с думите: „Хлябът е омесен от зърното на живота, което никога не бива да загине, защото в него будува надеждата. И както е вкусна питата, създадена от грижовните ръце на българката, така да са сладки и успешни вашите училищни дни.“