Победители в състезанието „Spelling Bee 2024“

Spelling Bее е състезание на английски език, в което състезателите спелуват, т.е произнасят, различни думи буква по буква.  Ако състезателят спелува думата правилно, той преминава в следващия кръг, където се състезава с останалите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Spelling Bее е състезание с елиминиране и последният останал състезател се обявява за победител.

Думите за състезанията се подбират от предварително обявен списък с 500 думи  (за участниците в Spelling Bee Junior тези думи са 250). Победителят в училищното състезание и неговият подгласник се класират за регионалните състезания, а най-добрите трима от регионалните кръгове се класират за националния финал.

На 28.02.2024 г. в нашето училище се проведе училищния кръг на състезанието „Spelling Bee“. След оспорвана надпревара победител в първия кръг на състезанието е петокласничката Наталия Николова, а на второ място – Айлин Кабакова, също от пети клас.

В училищния кръг на състезанието за учениците от начален етап „Selling Bee Junior“ отново на първо място е Елизабета Петрова, ученичка от 4 клас, на второ място остана също четвъртокласник Константин Костадинов.

Благодари им за незабравимите емоции и упоритостта!

Поздравления и пожелания за успех и в следващите кръгове на състезанието!