Предколедно настроение

Музикалният звънец в училището ежедневно отброява оставащите дни до Коледа. Песента „Всичко, което искам за Коледа“ призовава всички за началото на поредния учебен час. Коледният дух се чувства навсякъде – по класните стаи, в коридорите, в училищния двор.

Магическо шоу зарадва най-малките деца в училище. Заедно с родителите си те възторжено ръкопляскаха на всяко вълшебно изпълнение на Кристоф, който вадеше ту гълъб, ту зайче по време на своите фокуси. Не закъсня и Дядо Коледа с многобройни подаръци и изненади за децата от подготвителните групи.

Традиционно коледарите – ученици от четвърти клас, изпяха своите песни за здраве, плодородие и благополучие. Поздравиха училищното ръководство, учители и ученици. Обиколиха местни фирми и административни учреждения, за да изкажат благопожеланията си за празника.

Дядо Коледа изпрати своето послание към учениците от втори клас на видеоклип – да бъдат здрави, ученолюбиви и да не ги напуска коледният дух през следващата година.

Децата от първи клас показаха своите знания по математика в тържество пред своите родители и белобрадия старец, който им поставяше задачи и награждаваше с подаръци.

Всяка група за ЦДО бе посетена от Дядо Коледа и децата разговаряха с него, като му благодариха за невероятните подаръци и си пожелаха през Новата година много успехи, весели игри и сбъднати мечти.

В последния учебен ден учениците отвориха сърцата си за добри дела с инициативата „Учим се на милосърдие“ за Коледа. Всеки един клас благотворително събра през изтеклата седмица хранителни продукти от първа необходимост. След това децата опаковаха всички продукти грижливо и след последния учебен час се отправиха към домове на възрастни хора в с. Белозем. Учениците с много вълнение потропваха по портите на старите хора и поднасяха своите дарове, с които внесоха доброта и светлина в домовете им. От своя страна възрастните благодариха на децата, а в очите им напираха сълзи, които говориха повече от всички думи. Учениците от 5б клас посетиха баба Вера, която тази година е навършила 90 години. Тя благослови децата с молитва, която е научила от своята баба. 7б клас се срещна с 90-годишната баба Мария, която не само прие дарението, но и разказа на децата за доброто и вярата при хората. Учениците от 3а клас гостуваха в дома на Христина Ангелова. 6а клас внесоха Коледния дух в дома на сем. Кавалови, бивши учители. Учениците от 5а клас зарадваха баба Веси, която с много трепет и вълнение прие подаръците от децата. Йосиф Гондов бе посетен от 6в клас, те възвърнаха вярата на възрастния човек в доброто. Първокласниците посетиха бившия учител по история и география г-н Кузманов и г-жа Добринка Гънгова и им поднесоха своите коледни дарове. Втори б клас посетиха две сестри, които са сирачета и много се зарадваха на топлината, с която децата ги обгрижиха. Баба Мария бе посетена от 2а клас, които изработиха ръчно коледна картичка за нея и поднесоха с любов продуктите, които децата бяха закупили. 3б клас посетиха Мария Гондова и поднесоха своите уважения към възрастната жена. Учениците от 4в клас посетиха дядо Здравко, като му занесоха продукти от първа необходимост и човекът с радост прие подаръка и се зарадва, че деца са възпитавани в такива ценности. Децата от 4а клас посетиха Никола Петров, който е военен инвалид и огряха дома му. Учениците от 4б клас поднесоха своето коледно дарение на г-жа Донка Вичева, бивша учителка по история и география. 7а клас посетиха чичо Иван и леля Васка, като ги зарадваха с невероятни подаръци. Децата от 3в клас гостуваха на Запрянка Нейкова и поднесоха хранителни продукти и поздравиха с настъпващите коледни и новогодишни празници. Учениците от 6б клас допринесоха коледният дух да влезе в дома на баба Мария Касабова.

Жителите на село Белозем приеха много радушно инициативата на учениците от ОУ „Гео Милев“. Поредното добро дело на децата показа на всички, че по Коледа стават чудеса!