ПРОЕКТ „Сутрешна гимнастика“

На 15 септември група ентусиасти от различни класове под ръководството на г-жа Вержиния Стамболийска представиха подготвения от танц . Техният апел към всички ученици е да се включат всяка сутрин в общия танц.

В периода от 21-ви до 27-ми септември се провежда Европейската седмица на физическата активност и спорта, част от кампанията NOWWEMOVE, в която тази година вземат участие 38 държави от Европа.
Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.
Целта на кампанията е 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година. Три са основните принципи, на които е изградено събитието – да се повиши информираността относно ползите от физическата активност, да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

В началото на месец октомври танцът   отстъпи място на българските народни танци – всяка седмица от месеца ще се танцува различно хоро.