Резултати от Националния конкурс „Животът на един щъркел“

Приключи Националният конкурс „Животът на един щъркел“, който се провежда за първи път през тази година, с идеята да стане ежегоден.

В него взеха участие близо 70 деца от цялата страна и българчета от чужбина,  в три категории – словесно творчество (стихотворение, легенда, приказка, разказ, есе), рисунка и фотография.

Творбите бяха оценявани в зависимост от възрастта на децата, разпределени в три възрастови групи:  Първа – от 5 до 8 г.; Втора – от 10 до 14 г. и Трета – от 15 до 18 годишна възраст.

Организатори на конкурса бяха ОУ „Гео Милев“, с. Белозем, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи“ и  кметството в с. Белозем, Детско онлайн списание „Щъркел“ и Федерация на природозащитните сдружения „Зелени Балкани“.

Организаторите на конкурса осигуряват и наградите на отличилите се млади художници, писатели, поети.

Носителите на трите големи награди в конкурса ще имат право на участие в тазгодишния Фестивал на белия щъркел, който ще се проведе в с. Белозем на 19 май, събота, 2018 г. В този ден ще бъде открита изложба с рисунките на участниците в конкурса.

Награда за всички участници е публикацията на творбите и представяне на авторите в списание „Щъркел“, което освен това награждава и със специални награди своите фаворити.

Официалните резултати от проведения Национален конкурс „Животът на един щъркел“ може да прочетете ТУК.