Седмица на детската книга

В седмицата на детската книга учениците от ОУ „Гео Милев“, с. Белозем проведоха различни инициативи.

Ia клас

По повод Деня на детската книга, който се отбелязва на 2 април, учениците от първи клас прочетоха няколко приказки. След прочитането на приказката „Вълкът и седемте козлета“ учениците от Iа клас се мотивираха да създават серия от оцветени илюстрации, разказващи неволите на седемте козлета. Вложиха много труд и старание в направата на книга, в която използваха различни материали и пресъздадоха ключови моменти от приказката. Наред с това и по време на създаването на книгата, те обсъждаха борбата за оцеляване.

Iв клас

Учениците от Iв клас направиха книжката “ Трите прасенца“ . Децата, докато оцветяваха илюстрациите, слушаха песента и приказката за прасенцата, за да успеят правилно да подредят последователно епизодите. На края всяко дете прочете текста към оцветената от него илюстрация.

IIа клас

Учениците от IIа клас нарисуваха интересен момент от любимата си приказка. Всички творби събраха в картинен албум.

IIб клас

В Седмицата на детската книга учениците от II б клас разказаха и нарисуваха интересни моменти от своите любими приказки. С творбите си направиха изложба.

IIв клас

На 09.04.2024г. във връзка със седмицата на детската книга учениците от IIв клас нарисуваха любими герои от приказки в часовете по изобразително изкуство.

IIIаб клас

Учениците от IIIаб клас участваха във викторина, свързана с въпроси за техни любими приказни герои. Учениците показаха и своите творчески заложби – бяха нарисували сюжет от любима детска книга.

IIIв клас

VI клас

Ученици от шести клас посетиха второкласниците и третокласниците в училище и представиха пред тях две ромски приказки от Йосиф Нунев. Чрез тях малките ученици разбраха поуката – че честността трябва да се поощрява и води до добър живот, а алчността бива наказана.