Седмица на четенето

Как отбелязахме тази година седмицата на четенето?

Ето някои инициативи в групите за целодневна организация на учебния ден:

ГЦДОУД 1 КЛАС

По случай Седмицата на четенето в нашето училище в ГЦДОУД 1 ни гостува родител – Ирина Атанасова. Тя прочете любимата приказка на своето момче и пожела успех и трудолюбие по пътя на знанието на всички ни.

Посетиха ни и ученици от II клас с ръководители г-жа Ташикова и г-жа Петрова, които ни показаха колко много ще научим и можем, ако се трудим упорито, когато станем второкласници.

Благодарим им! Беше весело и интересно.

Написахме и първото писмо до мама. А после започнахме и празнична подготовка.

ГЦДОУД 3.1.

Всеки от учениците представи своя любима книга, разказа и прочете откъс от нея.

ГЦДОУД 3.2.

В ГЦДОУД 3.2 отбелязаха Седмицата на четенето с любими книжки с гатанки и приказки.

ГЦДОУД 4 КЛАС

Учениците от ГЦДОУД 4.1 и 4.2 отбелязаха седмицата на четенето, като усъвършенстваха четивната си техника по интересен начин. Демонстрираха изразително четене на нестандартни текстове.

Учениците от 5 клас донесоха любимата си книга за Седмицата на четенето. Те прочетоха част от нея и разказаха накратко защо им харесва и защо си заслужава другите да я прочетат. Обсъдиха колко е важно да се чете, за да може човек, както да учи нови неща, така и да се забавлява и пренася в различни светове.

ГЦДОУД 6

В ГЦДОУД 6 отбелязахме седмицата на четенето чрез викторина. Учениците бяха разделени на три отбора и отговаряха на въпроси от изучени произведения.

Имаше съревнование, имаше хъс за победа, беше забавно, беше и полезно!

ГЦДОУД 7

В Седмицата на четенето учениците от ГЦДОУД VII клас изготвиха презентация на тема “Моят любим автор”. Проведоха беседа за изучавани творби.