Среща по проект на ЦМЕДТ „Амалипе“

Заедно с нашите партньорски училища по проект на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ – ОУ „Христо Ботев“, с. Дълго поле и НУ „Св. св. Кирил и методий“, с. Борец споделихме опит, разказахме за своите постижения, трудности и проблеми.

На 8 април ученици, родители и учители от трите училища разгледаха местността Чудните мостове. Въпреки студеното и снежно време не липсваха смелчаци – някои успяха да обиколят цялата местност, направиха снимки на красивата местност.

В хижа „Скалните мостове“ се проведе ползотворната среща. Бяха презентирани училищата и дейностите, извършвани от учители, ученици и родители. В подготвените интерактивни игри участваха децата със своите родители. Родителите споделиха мечтите си за своето бъдеще, когато са били деца и  мечтите си за своите деца. Бяха оформени три екипа, които посочиха ползите от образование, липсата на образование и най-подходящата възраст за женитба на момичетата. Активно участваха родителите на деца от нашето училище и представиха отговорите, до които съвместно са стигнали с останалите членове на екипите. Единият екип предостави възможността за представяне на Мария от пети клас.

В организираното състезание между момичета и момчета по-бързи и по-сръчни се оказаха  момичетата, които станаха победители.

Времето, отделено за срещи и разговори, бе много ползотворно за децата и родителите. Създадоха се нови запознанства, а защо не и приятелства?

Снегът бе поредният повод за радост на децата, които използваха всяка възможност за игра навън, въпреки ниските температури.