Участие на училището във фестивала на Белия щъркел

 

Фестивалът се провежда от 2005 г., когато немската фондация „ЕВРОНАТУР” обяви Белозем за Европейско село на Белия щъркел. Основната цел на мероприятието е да популяризира идеята за възможното хармонично съжителство на хората с дивата природа и да привлече повече туристи към този живописен край.

През 2012 г. с. Белозем имаше честта да бъде и домакин на международна среща на представителите на Мрежата от Европейски села на Белия щъркел. Подобни събития се провеждат и в останалите 14 села на щъркелите в цяла Европа, станали известни с големите си щъркелови колонии.

В рамките на фестивала ще се проведе и Национален ученически конкурс за словесно творчество, рисунка и фотография на тема: „Животът на един щъркел“.

Организатори на конкурса са детското онлайн списание „Щъркел“, ОУ „Гео Милев“, католическа църква „Свети Франциск от Асизи“ и кметството на село Белозем в партньорство на Федерация „Зелени Балкани“.

За най-добрите участници в конкурса и в трите категории са подготвени награди.

С най-добрите рисунки беше направена изложба, а творбите на всички участници в конкурса ще бъдат публикувани в списание  „Щъркел“.

Училището участва с изпълнение на танц и песен.