Часът на Земята

Часът на Земята ще настъпи на 26 март, събота, в 20:30 ч.
 
От стартирането си през 2007 г. Часът на Земята се разраства до едно от най-значимите световни движения за опазване на природата.
 
Но тази година той ще се проведе в особено критичен момент.
 
Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата.
 Защо Часът на Земята е особено важен тази година?

Работим за свят, в който да живеем в хармония с природата.

Но това е възможно, само ако има мир между хората.
 
Светът отново пропада в лудостта на войната с невъобразими загуби. И за хората, и за природата. Дълбоко сме натъжени от войната в Украйна и съчувстваме на всички, които тя засяга.

Изразяваме нашата дълбока солидарност и подкрепа за колегите ни, техните семейства и народа им. Настояваме политиците и международната общност да направят всичко възможно да спрат агресията и да наложат мир в Източна Европа.
 
В тези изпълнени с предизвикателства времена Часът на Земята е още една възможност да покажем съпричастност, да сме заедно, да се грижим един за друг, както и за дома, който споделяме. Точно както го е нарисувала и 15-годишната Елмаз от Украйна.

Включването
 в доброволчески акции е един от най-добрите начини хората да подкрепят онези, които имат най-голяма нужда, особено в моменти на криза.