Четвъртокласниците разказват за екскурзията до Смолян

За периода 03.04.2018 – 06.04.2018 г. беше организирано зелено училище в гр. Смолян с ученици от 4-ти клас.

Тръгнахме на 03.04.2018 г. от с. Белозем с училищния автобус. Посетихме „Бачковския манастир“, където се разходихме и продължихме към Смолян.

Първият ден в Смолян успяхме да направим разходка из града с цел да опознаем района.  Вечерта имаше модно ревю, на което ученици от трите класа показаха своята красота.

Вторият ден направихме няколко часова разходка в „Каньона на водопадите“, като учениците бяха впечатлени от красотата на природата. Имахме желание да посетим дома на Валя Балканска и да се запознаем с нея, но тя беше на участие. Вечерта беше посветена на талантите, като децата в групи ни показаха различни песни, танци и скечове.

Третият ден посетихме планетариума в гр. Смолян, а в следобедните часове направихме разходка в Родопите по екопътека „Невястата“. Вечерта беше изпълнена с песни и танци.

Четвъртия ден напуснахме хотела. Първата дестинация беше Пампорово, където със седалковия лифт се изкачихме до кулата „Снежанка“. След това посетихме „Ягодинската пещера“, имаше екскурзовод, благодарение на когото учениците имаха възможност да се запознаят с историята на пещерата, както и да зададат своите въпроси. Продължихме към гр. Девин, където спряхме за кратка разходка и почивка.

Учениците събраха и запазиха добри впечатления, положителни емоции и не на последно място разшириха кръгозора и общата си култура.