15 Септември в ОУ “Гео Милев“ Белозем

На 15 Септември в двора на училището с богата програма бе открита новата 2016/2017 учебна година. Прага на училището за новата учебна година прекрачиха ученици от Белозем и близките села Болярино, Чалъково и Шишманци, които бяха посрещнати от техните учители и директорката на училището госпожа Диана Генова. В ОУ “Гео Милев“, училище с над 170-годишна история, първият учебен ден беше съпроводен с песни, танци и рецитал.

В празничната програма с участия се включиха ученици от 1 клас, за които денят беше особено вълнуващ. На лицата им грееха усмивки, а в очите им се четеше вълнението от първия досег с голямото училище. Ученици от по-големите класове играха модерни и народни танци. Изявиха се и мажоретките на училището с разкошен танц, аплодирани бурно от всички гости. Знаменосците на училището издигнаха националния трикольор под звуците на химна на отечеството.

На тържеството присъстваха и гости от община Раковски, кметство Белозем, свещеници от двете църкви в селото, които поздравиха учениците и техните учители по случай откриването на новата учебна година и им пожелаха здраве, щастие и много късмет в училище. Слово към учениците и техните родители прочете и директорката на училището госпожа Диана Генова, която пожела на всички да са живи и здрави, да постигнат високи постижения през годината и да не се отказват пред предизвикателствата.

Цветя, усмивки и арка от балони бяха част от атмосферата на този вълнуващ ден. По традиция първокласниците бяха посрещнати с пита и мед и минаха през празничната арка от балони, за да влязат за първи път в класните стаи.

Първият звънец удари! На добър час!

Автор: Десислава Миткова

dsc01531 dsc01532 dsc01571 dsc01576 dsc01578 dsc01579 dsc01592

dsc01614