24 май 2016 година

Всяка година 24 май идва със своята тържественост като най-светлия, най-съкровения български празник. Празник на буквите, на словото, на просветата и културата.

На този ден в ОУ „Гео Милев“ първокласниците проведоха годишно утро по класните стаи. Показаха на своите родители, че умеят да четат, пишат, смята, че завършват първи клас.

В училищния двор развълнувани ги чакаха учениците от 2 до 8 клас, учители и родители. Звучеше химнът на Кирил и Методий.

Явно развълнувани от предстоящата изненада, първокласниците закъсняха. Нетърпеливи да се включат в шествието, ученици излязоха на сцената, за да потанцуват, като увлякоха и други.

В центъра на празничната програма бяха малките първолаци – пяха, танцуваха, представиха драматизация, рецитираха стихотворения.

По предложение на кмета на община Раковски бяха номинирани и нагардени ученици, издигнали престижа на училището: Патрисия и Невена от първи клас, Симона от втори клас, Габриела от пети клас и Йоана от седми клас.

Мажоретките не пропуснаха да покажат своите умения пред публиката.

Празникът завърши с шествие през селото. Надписът „Върви, народе възродени!“ с лика на светите братя Кирил и Методий бе начело на шествието. Училищното знаме, портретите на Гео Милев и солунските братя, украсени с венци, мажоретния състав, шестокласниците, които пееха Химна на Кирил и Методий, класовете с отличените отличници, знаменца, цветя, усмихнати лица… Към училищната инициатива се присъединиха развълнувани родители, много хора поздравяваха децата по улиците.

Тръгвайки от училищния двор, шествието стигна до пощенската станция, отново от ул. „Родопи“ се отправи по ул. „Папа Йоан Павел Втори“, РПУ, кметството на с. Белозем.

Танцът на първокласниците

Изпълнението на мажоретките

Шествието