Първо място в Третия национален конкурс „Магията на изкуството“

ОУ “Гео Милев”, с. Белозем отново има повод за гордост!Колективни награди:

І-ва награда 1. ОУ „Гео Милев“, с. Белозем, Община Раковски

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ!

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТРЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО И ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО ”МАГИЯТА НА ИЗКУСТВОТО” РУСЕ 2023 Изкуството е универсален език, чрез който общуват всички деца. Изкуството е полет, извисяване и пътуване, както към необятното, така и към себе си. Това доказаха със своите впечатляващи творби участниците в ТРЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО И ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО ”МАГИЯТА НА ИЗКУСТВОТО” РУСЕ 2023, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе, посветен на 1 март – Ден на любителското творчество и на Баба Марта.

Жури, с председател художничката и изявен скулптор Мая Кубратова, преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, прегледа повече от 300 работи на деца от над 60 училища и Общински детски центрове за култура и изкуство от цяла България. Задачата бе да се определят победителите в два раздела – ЖИВОПИС и ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО в три възрастови групи:

– Първа група – от 1 – 4 клас

– Втора група – от 5 – 7 клас

– Трета група – от 8 – 12 клас.

Тази задача се оказа трудна, защото рисунките, маските, картичките, мартениците, паната и керамичните пластики, изработени от децата, се оказаха, в голямата си част, истински произведения на изкуството. Наградени са 71 индивидуални участника и 21 творчески колектива.

Нашето училище заслужено получи първо място в колективните изпълнения на мартенички! Поздравления за децата и за г-жа Ю. Петрова!